לא צריך ביצה! #אונליין
מה מחליף את הביצה בקציצות מהצומח?
עולם הצומח מלא ב"קצוצים". פטריות, ירקות, עלים, קיטניות, זיתים, אצות, אגוזים - הרשימה בלתי נגמרת.
אבל איך מתרגמים את העושר הזה למשהו שאפשר לתת בו ביס, או לשים בסנדוויץ' או ברוטב של סבתא? או כמו ששואלים הרבה "מה מחליף את הביצה?"
התשובה היא - שום דבר :)
ב"לא צריך ביצה!" נבחן מחדש את הצורה בה אנחנו חושבים על קציצות במעבר לבישול מהצומח, ותרכשו, מעבר למתכונים לרוב, את היכולת לבנות קציצות משלכם.
ב7+ מפגשים אינטראקטיביים, ודרך מתכונים "פדגוגיים" מובנים נחקור ונכיר עקרונות להכנת קציצות טבעוניות אפויות עסיסיות, מגוונות, ושלא מזכירות פלאפל בשום צורה או דרך :)
נפגוש חלק מהמגוון הבלתי נדלה שלעולם הצומח יש להציע לנו לבנות ממנו קציצות ואחרי שנתאמן קצת ונטעם מהמתכונים הכתובים, כל אחד ואחת יבנו ביחד ולחוד את הקציצה האולטימטיבית שלו/ה במסיבת בישול המונית בזום!!
בהנחיית עומר בהט
הסבב הבא יתחיל ב-3 במאי 2021
לשאלות נוספות הקליקו כאן למסנג'ר של OmerCooks
מחיר הקורס : 350 ש"ח
לעדכונים במתכונים חדשים, לייבים, והטבות מיוחדות הצטרפו לקבוצת הווצאפ השקטה
7 שעורים אינטראקטיביים
ליווי צמוד בקבוצת פייסבוק סגורה
חומרים כתובים ומצולמים
אתם בונים את הקציצות שלכם
תכלס... עם מה יוצאים מהקורס?
ניתן לתמונות של הבוגרות והבוגרים שלנו לדבר בעד עצמן
צלחת קציצות מפתה ומפנקת של שקי
הקציצות של אלונה משודכות לתבשיל קארי
מרינה בפירוש פוסט מודרניסטי לצלחת קציצות
נטע עם גשם של קציצות
קציצות ארטישוק מיוחדות של נטע
מפעל הקציצות של אלה
הקציצה שהפכה להמבורגר עסיסי של נטע
החריימה של שקי מסדנת אוגוסט
דברים שכתבו משתתפי הקורס :
סידרת לי את ארוחת שישי גשם של קציצות קריספי מבחוץ רך מבפנים
הילד מרוצה- אני לא צריכה יותר מזה כלום
הקציצות של עומר מככבות יש מה לשים בסנדביץ' היום הצלחה אצל הבת שלי - אני מאושרת!
קציצות ברוטב לגמרי גנבו את ההצגה מאז שלמדתי בסדנא - הקציצות הפסיקו להתפרק לי! איזו סדנא טעימה!
כל הארוחות השתדרגו מרקם בשרי נגיס ומספק בעלי אוהב
הקציצה המנצחת עומר- אתה גאון! הילדים טרפו
הריח בבית- מצוין ממש יאמי לגמרי
קציצה לכריך הקציצות עברו את מבחן הילדים בגדול הקציצות שדרגו לי את הסלט הערב
מי היה מאמין שאפשר להתרגש ככה מקציצה? יצא פצצה איזה כיף שיש אוכל מוכן לקחת ללימודים
מה נכין בקורס?
נתחיל מלמידת אופן "טיפול" בירקות וחומרי הגלם השונים שמרכיבים את הקציצות
נמשיך להכנת קציצות ממרכיבים שיש בכל מזווה
משם נתקדם להכנת קציצות מירקות
נסיים עם קציצות במרקמים "בשריים"
איך זה עובד?
הסדנא היא לא בלוג מצולם מראש אלא חוויה אינטראקטיבית הכוללת חמש הדרכות לייב, האורכות בין חצי שעה לשעה, ומתקיימות בקבוצת פייסבוק סגורה. בנוסף תתקיים מסיבת זום ארוכה יותר בה נכין כולנו יחד את היצירות שלכם/ן.
מה היתרון של הדרכות הלייב?
בניגוד לסרטונים מוקלטים מראש, הדרכות הלייב מאפשרות:
תקשורת ישירה.
התאמת ההדרכה לקצב של הקבוצה כולה.
מענה על שאלות מיידיות.
קבוצת הפייסבוק
כדי שנוכל ללוות אתכם מרחוק, בכל שלב בתהליך, אנחנו מעודדים את כל המשתתפים לשאול שאלות, לשתף תמונות וסרטונים קצרים של מה שקורה אצלכם/ן במטבח וכך לקבל מאיתנו פידבק ותמיכה באופן יומיומי.
אין צורך בפרופיל פייסבוק פעיל ניתן להשתמש בפרופיל לא פעיל, וללא כל סימנים מזהים.
לשאלות נוספות הקליקו כאן
קהילה
ולא פחות חשוב, בזכות השיתוף בקבוצת הפייסבוק נוצרת מהר מאוד תחושת קהילתיות תומכת וחווית לימוד משותף המלווים בהומור פרטי וחדוות יצירה.
לוח הזמנים של הקורס
הקורס אורך שלושה שבועות וכל הדרכות הלייב, בפייסבוק ובזום יתקיימו בשעה 20:00 בימים הבאים:
שבוע ראשון: ב' וד' -ב' זום ד' לייב פייסבוק
שבוע שני: ב' וד' - לייב פייסבוק
שבוע שלישי: ב' - לייב פייסבוק ;ד - מפגש זום ; ו' - מסיבת זום
כל הדרכות הלייב נשמרות בקבוצה וזמינות לצפייה מתי שמתאפשר לכם/ן.
לשאלות נוספות הקליקו כאן
בהנחיית עומר בהט
לעדכונים במתכונים חדשים, לייבים, והטבות מיוחדות הצטרפו לקבוצת הווצאפ השקטה
מה קורה כשהקורס מסתיים?
בתום שלשה שבועות של הדרכות הלייב קבוצת הפייסבוק תשאר פתוחה והחומרים ישארו זמינים ללפחות 6 חודשים.
בשלב זה נזמין אתכם להצטרף גם לקבוצת הבוגרות והבוגרים של 'לא צריך ביצה!'
בה תגלו עולם שלם של יצירתיות ותוכלו להמשיך בהתנסויות ובמחקר, לקבל פידבק וללמוד מהנסיון של הבוגרותים שלנו.
אז מה הקטע עם קציצות....?
מה הקטע של טבעונים עם קציצות?
מספיק סיור קצר בקבוצות בישול טבעוני ישראליות כדי לראות עד כמה אנחנו מחפשות קציצות. אנחנו מתים על קציצות!
הן דרך מצוינת לשלב מגוון ירקות, קטניות ואגוזים לביס אחד מספק ומזין שגם הקטנטנים אוהבים!
הקציצות האפויות שנלמד להכין שייכות לסוג של קטגוריה חדשה. אין קציצות כאלו בעולם הבישול מהחי. שום ביצה לא תצליח לייצר אותן :)
מי שהתנסה קצת בבישול מהצומח וודאי נתקל באחת מהגרסאות הרבות של מתכון החריימה טופו המעולה - טופו טחון למשחה, מתובל, מגולגל לקציצות הנאפות בתנור ומצטרפות לרוטב פיקנטי (יותר או פחות).
ב"לא צריך ביצה" נלך צעד קדימה - הקציצות תצאנה מהתנור עסיסיות ומלאות טעם בפני עצמן ולמרות שזה לגמרי אפשרי לא יהיה צורך (או רצון) להכניס אותן לרוטב.
אז אם לא בשר ולא ביצה מה כן יש בקציצות?
עולם הצומח מלא בקצוצים. יש כמובן את הקטניות על סוגיהן. אבל בנוסף יש עלים כמו תרד ומנגולד, כרישה, זיתים, מליון סוגים של אגוזים, אצות, גוונים שונים של טופו ועוד הרבה הפתעות המסתתרות במוצרים מוכרים כמו הבצל, או פחות מוכרים כמו עלי כרובית.
הרשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים והטבות
נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר